Субота, 04 Травня 2024, 12:23Вітаю Вас Гість | RSS
Полтавська спеціальна загальноосвітня школа
Меню сайту
Категорії розділу
Фінансова звітність школи [0]
finans
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 2 » Мандрівка до Львова.
14:45
Мандрівка до Львова.

   23 жовтня учні Полтавської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату вирушили до Львова. Попереду нас чекала далека дорога, адже відстань між Полтавою - Львовом - 879 км.

   День перший. 24 жовтня ми прибули до Львова. Пообідавши, відразу пішли на екскурсію по місту. Розпочалася наша екскурсія із Львівської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату Марії Покрови для глухих дітей. Гід Наталія розповіла нам цікаву історію школи.

   Львів - це місто з багатовіковою історією, місто, в якому переплелися культури різних народів.

   Відвідали ми Університет " Львівська політехніка ", найстаріший вищий технічний навчальний заклад України та Східної Європи.

   Наступна зупинка - греко - католицький архикатедральний собор Святого Юра - величавий рококовий ансамбль XVIII століття справив незабутнє враження на нас.

   Потім учні пройшлися чудовим парком ім. І. Франка - одним із найстаріших центральних парків Львова, розташованим перед головним корпусом університету ім. Івана Франка.

   Університет заснований у 1661 році і є одним із найстаріших у Східній Європі та Україні. Навпроти будівлі Університету споруджено пам'ятник видатному українському поетові, письменникові і громадському діячеві Іванові Франку.

   Під час мандрівки учні безперервно фотографувалися біля пам'ятників та споруд надзвичайної краси.

   Привернув увагу учнів пам'ятник міліціонерам " Охоронцям української державності " на площі генерала Григоренка.

   Ми підійшли до пам'ятника Т. Г. Шевченку, який знаходиться на проспекті Свободи, в центрі міста. Ліворуч пам'ятника Кобзареві височить " Хвиля національного відродження " - 12 метрова символічна стела з фігурними барельєфами.

   Закінчився перший екскурсійний день, ми повернулися ввечері сповнені надзвичайно приємних вражень та довго обговорювали, побачене за день.

   День другий. 25 жовтня з ранього ранку за вікном яскраво світило сонце, хоча надворі було морозно. Привітне сонце зігрівало нас під час пішохідної прогулянки по Львову.

   Площа Митна. Тут ми побачили одну з найбільш давніх забудов доби пізнього ренесансу у Львові - Глинянську вежу, яка зводилася як оборонна споруда у комплексі Бернадинського монастиря. В комплексі Бернадинського монастиря знаходиться костел Святого Андрія, ще одна із надзвичайних споруд древнього Львова.

  Величезну цікавість учнів викликав вирізблений з дерева автомобіль ЗАЗ, що стояв на території Бернадинського монастиря.

   Міський арсенал - фортифікаційна споруда, в якій розміщується музей зброї " Арсенал ". У музеї представлено чисельну та різноманітну зброю, екскурсія була досить пізнавальною та цікавою для нас.

   Далі були каплиця Трьох Святителів, яка є частиною ансамблю Успенської церкви, Домініканськийсобор та монастир - один із значних пам'ятників архітектури бароко в місті.

  На площі Ринок учні побували в королівських палатах, які охоплюють чотири зали. При вході в королівські палати нам запропонували одягнути величезних розмірів тапки, щоб не пошкодити в кімнатах підлогу, яка складається з 14 порід дерева. Експозиція відділу " Історічні коштовності " була надзвичайно гарною, особливо меблі доби Середньовіччя та епохи Ренесансу. Меблі мали величезну кількість ящичків та схованок.

   Мандруючи містом, учні з задоволенням сфотографувалися біля Львівської міської ради.

   

   Прямуючи до високого Замку, наш шлях проліг через Майстерню Карамелі. Діти не були б дітьми, якби не купили собі купу різноманітної карамелі, яку виготовляли та продавали прямо на очах.

Поруч були прянична майстерня " Юрашки " та магазин " Чоколядка ", де продавали різноманітні вироби з шоколаду. Загружені пакетами з солодощами, учні попрямували до Високого Замку.

    На перший погляд здалалося підніматися недовго, але коли ми пошали підніматися спіральною пішохідною доріжкою на вершину, більшість з нас захекалися, та все - таки ми не здалися і піднялися на найвищу точку міста - 413 м.

   З оглядового майданчика ми побачили неймовірної краси краєвид: все місто було, як на долонях. Рухаюсь вверх спіральною доріжкою, ми побачили залишки Високого Замку.

   Спустившись з Замкової гори, ми попрямували до Львівської копальні кави та на власні очі побачили шахту, де, за легендою, в темних довжелезних коридорах видобували каву, яку потім постачали в кав'ярні та магазини.

    Львівське повітря немов наповнене ароматом кави. Ми знайшли затишну кав'ярню, де замовили собі філіжанку кави з тістечком.

   Після вечері ми вирушили до Староєврейської вулиці, де стоїть таємничий та загадковий будинок, який відкриває завісу древніх легенд старого міста. Будинок називається " Дім легенд ", рівень першого поверху прикрашає цікава конструкція з імітацією маленького трамвайчика, який рухається з одного двірця в інший, вище вмонтований великий годинник, а ще вище - химерний дракон, з якого кожного дня о 21 годині 24 хвилини вилітають іскри.

   А дах цього будинку викликав здивування учнів тим, що там стояв крилатий автомобіль з веслами, як же цей автомобіль потрапив на дах, невже справді прилетів? З оглядового майданчика на даху чудово було видно місто. Учні із задоволенням кидали монетки в капелюх сажотруса, який сидів на даху.

   Так закінчився другий день. Ми повернулися до школи - інтернату стомлені, але сповнені надзвичайними враженнями.

   День третій. 26 жовтня ми вирушили до Личаківського цвинтаря, це кладовище - музей під відкритим небом та найбільший некрополь міста. Архітектурне різноманіття та ландшафтне планування території вражає своєю довершеністю та талантом виконавців. На території кладовища є поховання відомих постатей: С. Крушельницької, С. Крип'яченка, С. Людкевича, М. Шашкевича, В. Івасюка, І. Франка.

   Після відвідання цвинтаря ми знову попрямували в центр міста, щоб оглянути відомий Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Вестибюль, фойє та зала глядачів просто вражали своєю ошатністю.

   І, нарешті, після обіду ми вирушили на таку довгоочікувану автобусну екскурсію, особливо для хлопчаків, стадіон " Арена - Львів ". Хлопчаки були просто в захваті від величі стадіону, нас водили між поверхами в роздягальні, зали, розповідали про команди, які побували на полі, про гравців, які грали на цьому стадіоні.


      Це була остання екскурсія, наш автобус попрямував на залізничний вокзал. Ми були раді повернутися додому в рідне місто, а Львів справив на нас незабутнє враження та сподівання ще раз приїхати сюди та пройтися чарівними вулицями старовинного Львова.

   Учні та викладачі школи висловлюють щиру подяку гідові Гербеді Наталії, яка всі 3 дні була з нами, розповіла та показала так багато цікавого у Львові, також дякуємо адміністрації Львівської спецшколи - інтернату ім. Марії Покрови, за теплий прийом та гостинність.

Переглядів: 847 | Додав: scool | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту